Art Of Smile - Dentistry

Pozovite nas: +381 11 4000 400, +381 69 1220 333

Najčešća pitanja

Zašto treba nadoknaditi zub koji nedostaje?

Gubitak jednog ili više zuba kvari vaš osmeh, utiče na vaš osmeh, nego na vašu sposobnost da pravilno žvaćete, a takođe i na samu ishranu. Pored svih ovih važnih problema, gubitak zuba takođe uzrokuje gubitak kosti.Nakon gubitka zuba, gubi se i stimulacija kosti vilice. Ne samo da gubitak zuba utiče na Vaš osmeh, već se menja i oblik vašeg lica, pa samim tim izgledate starije.

Nakon gubitka kosti, vaše lice izgleda starije. Sprečite preuranjeno starenje.

Zašto treba izabrati zubni implant?

Krune, mostovi, zubne proteze kratkoročno rešavaju kozmetički problem zuba koji nedostaje, ali ne zaustavljaju gubitak kosti. Krune i mostovi zahtevaju brušenje zdravih zuba što povećava rizik od nastanka karijesa i gubitka tih zuba. Mostovi ne sprečavaju gubitak kosti. Proteze vremenom postaju nekomforne i nestabilne jer se vilice menjaju zbog same ishrane i govora. Ugradnjom zubnih implanata, ne oštećujemo zdrave zube. Zubni implanti, kao i prirodni zubi, stimulišu vilicu i sprečavaju gubitak kosti. Vodeće stomatološke organizacije smatraju zubne implante kao zlatni standard za zamenu prirodnih zuba.

Nesanirani gubitak zuba

  • Ružan osmeh
  • Poremećaj žvakanja
  • Ubrzan gubitak kosti

Trdicionalne krune i mostovi

  • Brušenje zdravih zuba
  • Nastavak gubitka kosti
  • Povećan rizik za nastanak karijesa i gubitak zuba

Zubni implanti sa krunama

  • Nepromenjeno žvakanje
  • Očuvanost zdravih zuba
  • Sprečava gubitak kosti

Šta su zubni implanti?

Zubni implanti su novi zlatni standard za zamenu naših zuba.Oni se povezuju sa našim zubima i omogućavaju stalnu potporu za krune i proteze. Zubni implanti izgledaju kao naši zubi i pacijenti imaju osećaj da su to njihovi prirodni zubi i mogu trajati do kraja života.

Napredak u implantologiji

BioHorizons koristi nauku i inovacije da bi kreirao jedinstvene zubne implante sa proverenom estetikom. Naši implanti su laki, dugotrajni, kompatibilni sa ljudskim tkivom i napravljeni od titanijuma, najčešće upotrebljavanog materijala u implantologiji. Naši zubni implanti imaju doživotnu garanciju i detaljno su klinički provereni dokazani klinickim studijama sirom sveta tokom 25 god .koliko smo sa vama.

Laser Lok tehnologija i platform swiching cine implant Biohorizons Tapered Plus jednim od vodeceg implanta estetske zone u svetu.

Opcije tetmana koji ukljucuje primenu zubnog implanta su sledece:

1. Zamena jedna jednog zuba koji nedostaje

Jedan zub koji nedostaje može biti zamenjen zubnim implantom, a da se pri tome ne oštećuje susedni zub. Jednom kada je implant ugrađen, na njega se postavlja suprastruktura koja predstavlja osnovu za definitivnu krunu.

2. Nedostatak više zuba

Ako Vam nedostaje više od jednog zuba, zubni implanti mogu biti najbolji izbor. Može se ugraditi više implanata sa individualnim krunama ili most, što može podmladiti vaš osmeh.

3. Fiksne proteze na implantima

Ako Vam nedostaju svi gornji i donji zubi, stabilnost proteze se može trajno osigurati zubnim implantima. Broj implanata varira od samog pacijenta. Vaši novi zubi su čvrsto povezani sa implantima, stimulišu kost i sprečavaju gubitak kosti. Vaš stomatolog može skinuti protezu ako je potrebno zbog održavanja i čišćenja.

4. Pokretne proteze na implantima

Ako Vam nedostaju svi gornji i donji zubi, može se ugraditi više implanata koji će biti potpora za novu pokretnu protezu. . Vaši novi zubi su čvrsto povezani sa implantima, stimulišu kost i sprečavaju gubitak kosti. Vašu protezu možete skidati svakodnevno radi čišćenja.

5. Proteza stabilizovana implantima

Ako Vam nedostaju svi donji zubi, postoji još jedna mogućnost. Pokretna proteza se može fiksirati malim brojem implanata. Ovo nekad može biti finansijski najprihvatljivije rešenje. Nakon osointegracije, suprastrukture se postavljaju na implante. Vaša proteza se s vremena na vreme može korigovati ili se može izraditi nova proteza. . Vašu protezu možete skidati svakodnevno radi čišćenja.

Šta treba očekivati?

Planiranje tretmana

Potrebno je napraviti rendgen snimak. Izrađuje se model vaših zuba i vilica da bi se odredio optimalan položaj implanata. Ponekad su potrebni koštani i mekotkivni graftovi da bi se napravilo dovoljno prostora za implante.

Ugradnja implanata

Zubni implanti se ugrađuju u kost tokom bezbolne stomatološke intervencije. Nakon zarastanja kosti i desni, postavljaju se suprastrukture i krune. U većini slučajeva, možete dobiti privremene zube nekoliko dana nakon ugradnje implanata.

Postavljanje krune

Definitivna kruna se postavlja na implant kada se implant integrisao u kosti. Ovim postupkom dobijate Vaš prirodni osmeh.

Da li ste Vi kandidat?

Zubni implanti se mogu ugraditi skoro svakom odraslom čoveku. Adolescenti postaju kandidati za ugradnju implanta, nakon prestanka rasta njihovog lica i vilica. Određena nekontrolisana medicinska stanja mogu uticati na uspešnost same ugradnje implanata, pa se preporučuje konsultovanje sa stomatologom-implantologom pre same ugradnje. Rezultati mogu biti različiti. Samo iskusni stomatolozi mogu izabrati najbolji plan terapije. Molimo Vas konsultujte se sa vašim stomatologo u vezi prednosti i rizika ugradnje implanata, da bi ste zaključili da li su implanti najbolje rešenje za Vas.

Implanti i osiguranje

Vrednost implanata znatno je veća od ostalih tradicionalnih mogućnosti. Osiguranja se razlikuju, ali većina njih pokriva deo troškova procedure. Doživotna garancija od firme BioHorizons, Henry Schein group Vam omogucava da se odlucite bas za njih.

© 2015. Art of Smile

Art of Smile Dentistry

+381 11 4000 400, +381 69 1220 333

Maksima Gorkog 75/1
11000 Beograd, Srbija